úterý 1. října 2013

Oblíbená hra

"Říkej a předváděj" - verzi pro batolata dostala Betka k druhým narozeninám. Říkala jsem si, že je to určitě zase jedna z těch her, která se dvakrát zahraje a omrzí. U nás se ale chytla. Betka je na ní slušně závislá a musí se hrát pokaždé stejně. Obsahuje 12 kartiček s obrázky, které se vztahují k říkance na druhé straně. Pod básničkou je zároveň i nápověda, co motoricky provádět k tématu. Betka si vybere kartičku, po odříkání rozloží před sebe a nakonec přiřadí stejné kartičky, které balení obsahuje (něco jako pexeso obráceně). A pak rituálně naskládá do krabičky. Postupem času, jak se básničky naučila zpaměti (nikdo jí tedy nerozumí), stačí ukázat obrázek na kartičce a už jede.

Druhou verzi pro předškoláky jsme si včera půjčily. Básničky jsou složitější, obsahuje složitější pexeso - zase k tématu.

Můžu říct, že krabička nahradí knížku i hru, dokonce i mateřské centrum, kam jsme docházely "za básničkami". Vše v jednom. A baví to obě.








Žádné komentáře:

Okomentovat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...