čtvrtek 7. března 2013

Skýtek

Období pokladů, skrýší, tajemství a zabydlování svých malých miminek, to je úžasné období. Any si pořád něco nosí s sebou. Tajemně otevírá kabelku, kde leží mušle, žalud, korálek, kus pružiny, ořezávátko. Poklady, kterých se nesmí nikdo dotknout. A zásadně ji neodkládá ani na záchodě. Druhý den je ale vše jinak - poklady se přestěhovaly do plechové krabičky s víkem. Ty, co měly včera cenu zlata už leží někde za postelí. Dnes krabička ukrývá kočku z Kinder vajíčka, sádrového andílka, lupu a kartičku ze Simpsonů. Jak to asi bude zítra..

Nejtajemnější poklad ale představují lesní skřítkové. Inspirovala jsem se u Jany, jen s tím rozdílem, že my skřítky (= skýtky) nenosíme do lesa, ale les domů. Vyrobili jsme je ze samotvrdnoucí hmoty s použitím koření (skořice, bobkový list, kuličky pepře, hřebíček), takže kromě toho, že jsou roztomilí, jsou i voňaví.
Vyhřívají se na slunci a my s nimi. Pozorujeme, jestli jsou rádi na světě.

Miluju tohle počasí. A dokonce už skrz umytá okna vidíme ven.





















          


 Jarní věneček do pokojíku. Z filcu a knoflíků.



























1 komentář:

  1. Doupě pro skřítky je perfektní, je to prima nápad. A ten věneček - krásně vám to tam rozkvetlo;-).

    OdpovědětVymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...