úterý 29. listopadu 2016

Malování podle kostek

Jedna z činností, kterou máme ve škole rádi, je malování podle kostek. Tuto aktivitu jsem před třemi lety vytvářela do Busy bags.

Dnes nás ji hrálo šest, kdy každý hodil jednou kostkou s druhem barvy a druhou, kterou si vybral (tvary nebo čáry). Každý potom namaloval na svůj papír, co na kostce padlo (žlutý trojúhelník, modrá spirála, černé tečky, apod.), a jakmile měl pocit, že mu to takto stačí, položil tužku a počkal na ostatní. Děti u toho vydržely více než půl hodiny a musím říct, že se tímto "cvičením" vytvořila příjemná atmosféra, která nás propojila.

Povídali jsme si o tom, jak jsou všechny obrázky jedinečné, proč zkusit malovat bez přemýšlení, a jak nám funguje ruka jako spojnice se srdcem. 











1 komentář:

  1. Super nápad :-) . Já jsem přes zimu taky vymýšlela různé aktivity spojené s kreslením pro dceru. Kreslen ji baví, ale omalovánky moc ne. K Vánocům jsem ji zkusila koupit diamantové malování obrazu z https://www.plaza.cz/darky-hry-zabava/ a to jí teda nadchlo hodně. Tak přidávám další tip, jestli to ještě neznáte :-) .

    OdpovědětVymazat

Vánoční slavnost

Součástí letošní slavnosti bylo představení tří projektů, na kterých děti tři měsíce pracovaly. Kluci a holky z projektu Vaření a pečení pře...